Genieten van groen
Van daktuin tot compleet bedrijventerrein, privé of openbare ruimte. Over groen rondom bebouwing wordt vaak heel wat op papier gezet door ontwikkelaars en architecten. Er wordt nagedacht over de ultieme beleving, over het ‘buiten naar binnen halen’-effect, soms zelfs over waterberging en het stimuleren van biodiversiteit. Maar wie maakt zich er hard voor als het er echt op aankomt? Als het project toch om aanpassingen vraagt? Wanneer het budget misschien niet voldoende toereikend is of wanneer de volgorde van werkzaamheden moet worden aangepast? De medewerkers van InGroen Projecten luisteren naar de wensen en zorgen ervoor dat de juiste kennis over de buitenruimte altijd dichtbij is.
Wij vinden het fantastisch om helemaal vanuit uw oogpunt mee te denken aan de buitenruimte. Wat is belangrijk voor deze doelgroep? Hebben we te maken met een particuliere tuin, dan moeten we rekening houden met hele andere dingen dan de openbare ruimte van een woningbouwcorporatie.
Ontwerp
Er staan een aantal ontwerpers klaar om samen met u de wensen te bespreken. In sommige gevallen werken we samen met een landschapsarchitect. Eerst wordt er veel gevraagd en veel geluisterd. Ook is er aandacht voor het budget. Het is belangrijk dat een ontwerp haalbaar wordt. Er komt namelijk een moment dat de strepen op papier gerealiseerd moeten worden. We hebben ons werk niet goed gedaan wanneer u het ontwerp fantastisch vindt, maar dat de realisatie hiervan totaal onhaalbaar blijkt.
Na de eerste gesprekken gaan de ontwerpers aan de slag met een schetsontwerp. Soms zijn we nog in de fase van een vergunningsaanvraag. Dan is de schets vaak voldoende voor de aanvraag. Later gaan we dan aan de slag met het definitieve ontwerp, waarbij we wellicht samen tot een ander plan komen, maar de intenties van het schetsontwerp verliezen we niet. De groene beleving staat altijd voorop.
In het ontwerp maken we graag gebruik van materialen en grondstoffen die al op locatie aanwezig zijn. Zo zorgen we ervoor dat de verspilling van grondstoffen geminimaliseerd wordt, er minder transporten hoeven plaats te vinden en dus minder uitlaatgassen worden uitgestoten. Ook kunnen kosten bespaard worden door circulariteit te integreren in het ontwerp.
Om de juiste verhouding te vinden tussen ontwerp en budget houden we tijdens het maken van de tekening een concept calculatie bij. Zo komen we tot de beste oplossingen. Het ontwerp wordt vervolgens omgezet tot een maakbaar en haalbaar plan en daarmee een definitief ontwerp. De focus ligt altijd op kwaliteit: liever iets minder uitgebreid dan inleveren op kwaliteit. Zo kunnen we focussen op een lange levensduur.