Plant in de Klas

Hey plantje, wat doe je nou?

Onderzoek toont aan dat planten een groot positief effect hebben op kinderen in de klas. De luchtkwaliteit in schoolgebouwen is vaak niet heel goed. Omdat veel kinderen in een relatief kleine ruimte verblijven, is het CO2-gehalte vrij hoog. Planten zuiveren de lucht en verminderen de hoeveelheid CO2. Dit draagt bij aan een beter leerklimaat.

Ook hebben onderzoeken aangetoond dat kinderen zich beter kunnen concentreren wanneer ze omgeven worden door groen. Planten zorgen tevens voor een beter sociaal klimaat en welzijnsbeleving. Er zijn zelfs testen gedaan waarbij schoolprestaties met 20% verbeterden bij de aanwezigheid van planten en kinderen 7% minder gezondheidsklachten hebben.

   

En wie zijn wij in dit verhaal?

Bij Huisje Boompje Plantje staan groen en centraal. Ook zijn wij gespecialiseerd in de aanleg van groene schoolpleinen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen al jong in aanraking komen met groen. Naast dat zij een vergroenende functie hebben in de toekomst, is het voor hen ook belangrijk om te weten waarom groen van groot belang is voor mens en dier en het verminderen en/of oplossen van negatieve gevolgen van de klimaatveranderingen.

Plantpakket

Voor het project ‘Plant in de Klas’ hebben we een standaard pakket samengesteld. Ben je hierin geïnteresseerd? Neem dan snel contact met ons op!

Esmée Milan Bezema, Plant in de Klas

06 – 38121563

of mail naar welkom@huisjeboompjeplantje.nl