Even voorstellen aan…

Nynke

Nynke werkt nu ruim anderhalf jaar voor Huisje Boompje Plantje.

Wat zijn je werkzaamheden binnen het bedrijf?

Ik ben voornamelijk te vinden in de winkel op dinsdag, vrijdag en soms op zaterdag. Daar help ik  klanten graag met het uitzoeken van de juiste planten en geef daarbij graag advies hoe je ze kunt verzorgen. Verder maak ik regelmatig foto’s voor de sociale media kanalen van Huisje Boompje Plantje. Daarbij vind ik het leuk om verschillende combinaties planten/potten te maken.

Naast de werkzaamheden in de winkel, kom ik ook regelmatig bij mensen thuis. Daar kijken we samen hoe we het huis kunnen vergroenen. Meer info over plantadvies aan huis lees je hier.

Lievelingsseizoen?

De lente is toch wel echt mijn lievelingsseizoen. Dan beginnen zowel de binnenplanten als buitenplanten weer te groeien en bloeien. Ik word daar altijd heel vrolijk van. Ook in de winkel merk je dan dat de planten weer volop gaan groeien.

Groene tip van Nynke:

Geef je planten af en toe een “spa-beurt”. Hiermee bedoel ik dat je één keer in de maand er even extra naar om kijkt. Haal met een droge doek het stof van de bladeren, besproei ze af en toe met een plantenspuit en check ze op ongedierte.

Favoriete plant die Huisje Boompje Plantje in het assortiment heeft (gehad)?

Mijn favoriet, maar ook een grote favoriet van mensen die de winkel bezoeken: de Strelitzia nicolai. Het zijn onwijs mooie planten, makkelijk in verzorging en kunnen snel grote nieuwe bladeren maken. Als ze een nieuw blad aanmaken zie je eerst alleen een spriet omhoog gaan en opeens is er het blad dat zich uitrolt. Zelf heb ik er 3 in huis. Dat zegt wel genoeg, denk ik. Ze houden wel van een lichte en zonnige plek. Je zult zien dat wanneer ze wat donkerder staan dat ze minder hard groeien.