Het InGroene bedrijf van…

OVT Ontwikkeling

Tien jaar geleden hebben Jeroen Oost en Willem van Tilburg het bedrijf OVT Ontwikkeling opgericht. Beiden hadden daarvoor al ervaring in bouw- en projectontwikkeling. Oost en Van Tilburg proberen altijd voorop te lopen als het gaat om innovaties en duurzaamheid. Hoe gaan zij om met duurzaamheid binnen hun projecten? Dat lees je in dit interview met Jeroen Oost. 

Duurzame bouwprojecten 

Naast OVT Ontwikkeling zijn Oost en Van Tilburg ook mede-initiatiefnemer en -eigenaar van Geohita en Startblock. Deze bedrijven helpen bij het verduurzamen van de bouwprojecten. Geohita is in 2018 opgericht en richt zich op de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van kleinschalige warmtenetten. Sinds 2019 zijn ze gestart met Startblock. Bij Startblock produceren ze compacte houten woningen. De productie duurt zes dagen en in één module worden de woningen naar de bouwplaats gebracht. De woningen worden gebouwd van circulaire CLT hout. 

Jeroen Oost: “In alle bedrijven staat duurzaamheid voorop. We kijken hoe we de projecten toekomstbestendig kunnen uitvoeren, zodat onze aarde er niet op achteruit gaat.”

OVT geeft bestaand vastgoed een nieuwe bestemming. Vaak is er op een locatie al een ‘goudmijn’ aan producten en materialen beschikbaar. Waarom zou je een gebouw dan slopen en er iets helemaal nieuws op zetten? Door bestaand vastgoed een nieuwe bestemming te geven, hoef je gebouwen niet (volledig) te slopen, maar kun je op een duurzame manier een toekomstbestendige woon- of werkbestemming creëren.

Jeroen: “Recent hebben we de kerk ‘De Ontmoeting’ in Emmeloord aangekocht. Hier zullen veertien appartementen in gebouwd worden.”

Groene oase op kantoor 

Als je het gebouw van OVT binnenloopt valt, naast de mooie architectuur, meteen de groene oase op. Dit heeft InGroen Projecten een paar jaar geleden mogen realiseren. “Ik ken Esmée Milan, eigenaresse van InGroen Projecten, en dit was dan ook logisch om door jullie het kantoor te laten vergroenen. Wij wilden toch het kantoor een huiselijke sfeer geven, maar ook dat het een zakelijke omgeving blijft en dat lukt op deze manier goed met de beplanting. Als de mensen voor het eerst binnenkomen, krijgen we alleen maar positieve reacties en daar draagt het groen zeker aan mee. Verder is het hebben van planten op kantoor heel gezond en draagt groen bij aan een groter concentratievermogen van de mensen die hier werkzaam zijn.” 

 

De toekomst?

Jeroen hoopt nog veel duurzame projecten te realiseren en dat dit zich alleen maar verder gaat ontwikkelen. Ook op kantoor zullen de planten een belangrijke plek blijven innemen:

Jeroen: “Omdat jullie elke maand langskomen om de planten te verzorgen, hebben wij er niet veel omkijk naar en blijft alles mooi.” 

Na het zien van deze foto’s ook belang bij het vergroenen van je kantoor? Mail ons dan naar info@ingroen.nl