Duurzaamheid

Link naar artikel Esmée Milan Bezema:

Beginnen bij het begin

Bij zakelijke eindgebruikers en consumenten wordt de vraag waar producten vandaan komen en hoe ze zijn gemaakt steeds belangrijker. ‘Duurzaam inkopen’ is één van de belangrijkste criteria binnen ons beleid. Wij werken veel met producten waar duurzaamheid aan toegevoegd is. Naast de prijs en kwaliteit van het product, kijken wij ook naar de effecten van de inkoop op het milieu en naar sociale aspecten. Daarom nemen wij enkel producten af van leveranciers waarvoor bovenstaande ook belangrijk is: zij streven ernaar dezelfde waarden en normen te hanteren als wij doen.

Recycling

Wij overwegen bij ieder project of wij producten en materialen kunnen hergebruiken. Zo maken we bijvoorbeeld van oude 30×30-betontegels bankjes of gebruiken we een oude piano voor de interieurbeplanting. Wanneer oude materialen nog in goede staat zijn, vinden wij dit zonde om er afstand van te doen.

   

Webshop

De website van Huisje Boompje Plantje heeft een webshop. Wij laten graag iedereen meegenieten met onze passie en delen deze graag. Echter, voelen wij dat we een voorbeeldfunctie hebben in het terugdringen van de extreme gevolgen van de klimaatveranderingen. Deze webshop gaat dan ook niet mee met de ‘vandaag besteld en morgen in huis’-cultuur. Wij combineren de kilometers die we maken met bezoekjes aan kennisbijeenkomsten en kwekers. Daarom nemen we na een bestelling contact op om te overleggen over de bezorging.