Duurzaam Onkruidbeheer

Je hebt onkruid en onkruid. Wij zijn blij met iedere berm waarin de grassen en onkruiden wat langer blijven staan. Dit stimuleert de biodiversiteit. Maar… wij begrijpen natuurlijk ook wel dat dit groen niet overal even handig is. Denk aan het terrein bij een autogarage of het trottoir bij seniorenappartementen bijvoorbeeld. Het is toch wel praktisch en veilig als dit altijd netjes wordt bijgehouden. Het onkruid op deze terreinen beheren we met heet water. Dit is een milieuvriendelijke methode om ervoor te zorgen dat bestrating toegankelijk en veilig blijft. Heet water (om en nabij 96 graden) zorgt ervoor dat bovengrondse delen van de plant afsterven. Uit onderzoek door universiteiten is gebleken dat onkruid bestrijden met heet water de meest effectieve en milieuvriendelijke manier is.

Duurzame methodes

Omdat wij al een tegenstander waren van het gebruik van glyfosaat (verboden in 2016) lopen wij op vele andere (kleinere) bedrijven voor in de ontwikkelingen in alternatieven voor niet-chemische onkruidbestrijding. Op dit moment zijn wij dan ook, in samenwerking met één van onze partners, bezig met de ontwikkeling van een nog efficiëntere manier van heet water onkruidbestrijding.

Invasieve exoten

Voor de bestrijding van invasieve exoten (de Japanse Duizendknoop, de Reuzenbalsemien en de Reuzenberenklauw) maken we gebruik van een andere, duurzame manier van niet-chemische onkruidbestrijding. Wil je hierover meer weten? Neem dan snel contact met ons op.