Even voorstellen aan…

Linda

Linda werkt nu bijna twee jaar voor InGroen Projecten.

Wat zijn je werkzaamheden binnen het bedrijf?

Ik ben calculator. Als wij een verzoek binnenkrijgen voor een groendak, groot of klein onderhoud dan calculeer ik de kosten voor de klant. Ook maak ik nacalculaties van iedere klus. Hiervoor hou ik de uren van al mijn collega’s goed bij en zet ik iedere post van een inkomende factuur op een project. Zo kunnen we achteraf goed bepalen waar verbeterpunten liggen en kunnen we bij een volgend vergelijkbaar project hierop aansturen. Daarnaast sta ik heel af en toe in de winkel van Huisje Boompje Plantje.

Lievelingsseizoen?

Toch wel de lente en zomer. Dan beginnen bij ons alle buitenwerkzaamheden weer en komen de verzoeken binnen voor onderhoud of groendaken. Vaak zijn de hoveniers in deze periode heel druk. Wij mogen dan soms bijspringen om te helpen met het onderhoud. Vaak doe ik dit met een paar vrouwelijke collega’s. Dan maken we er een nuttige, maar gezellige middag van. Ja, mensen reageren wel enthousiast als ze ons aan zien komen rijden, hoor! Ik denk dat de kracht van de meiden ligt in de communicatie met de klant: we gaan niet eerder weg dan dat de klant tevreden is. Bijkomend voordeel voor ons is dat het ook wel lekker is om even niet achter de computer te zitten, maar buiten actief bezig te zijn. 

Groene tip van Linda:

Geef je kamerplanten niet te veel water: beter elke keer een klein beetje dan in één keer veel te veel. Te veel water is ‘doodsoorzaak’ nummer 1 bij kamerplanten. Wist je dat? De meeste soorten kunnen beter wat langer droog staan…

Favoriete plant die Huisje Boompje Plantje in het assortiment heeft (gehad)?

Ik vind de Anthurium clarinervium heel mooi. Het is een bijzondere plant met mooie hartvormige ‘velvet’ bladeren. Het toffe van deze plant is dat wanneer er een nieuw blad uitrolt, dat hij heel klein begint maar toch best groot kan worden. Verder is deze Anthurium-soort heel makkelijk in de verzorging.