Boomzorg en -advies

Bomen zijn ontzettend belangrijk. Onderzoek heeft uitgewezen dat één boom net zo veel verkoeling geeft als tien airco’s, maar als eigenaar van een boom moet je wel voldoen aan de boomzorgplicht. Dit houdt in dat de eigenaar verplicht is de noodzakelijke zorg, inspectie en onderhoud aan zijn bomen uit te (laten) voeren. Bij onvoldoende behoud aan het bomenrecht en boomzorg kan de eigenaar bij eventuele schade en/of letsel aansprakelijk gesteld worden.

Het onderhouden van grote bomen laten we doen door één van onze boomexperts. Als gediplomeerd boomverzorger weten zij alles over de juiste snoeiwijze, klimtechnieken en boomziekten en -plagen.

   

x

Boomadvies

Wanneer u benieuwd bent naar de conditie van oude bomen of wanneer u advies nodig heeft bij goed bomenbeheer, dan bent u bij ons aan het goede adres.

Voor ons zijn bomen ontzettend belangrijk. In een goede leefomgeving spelen bomen een hoofdrol. Hoe ouder de boom, hoe waardevoller deze is. De enorme CO2-opname van oude bomen is van belang, maar een oude boom creëert ook goede schuilplaatsen en dient als voedingsbron voor de biodiversiteit: van vogels tot kleine insecten. Door zorgvuldig om te gaan met bomen gaan zij een zonnige toekomst tegemoet.