Beste lezer,

Dit artikel is het voorwoord van ons magazine InBladeren 01-2019.

“Onlangs was ik aanwezig bij een netwerkbijeenkomst van NL Greenlabel. Met een grote groep keken we naar de film ‘Down to Earth’: een documentaire welke de consumptiemaatschappij bekritiseert, pleit voor natuurlijke geneeswijzen en een ode brengt aan de natuur. Nou ben ik niet eens een heel zweverig type. Ik geloof in de wetenschap en ik ben dol op feiten, maar de spreuk van de Canadese Haida Indianen zette mij wel weer even aan het denken:

 

“We hebben de aarde niet van onze ouders geërfd,

maar we haar van onze kinderen.”

 

Op de terugweg draaide mijn creatieve brein overuren. Deze inspirerende spreuk verergerde mijn drang om het goede te doen voor mens, dier en vooral ook de natuur. In ons werk zien wij dagelijks de achteruitgang van de aarde: water dat geen kant op kan, het hitte-eilandeffect, dalende biodiversiteit en lange, droge periodes afgewisseld met extreme hoosbuien. Door onze nonchalante houding verandert het klimaat echt.

Als groenvoorzieners hebben wij de taak het goede voorbeeld te geven en dat doen we maar al te graag. Onze wensenlijst is groot, maar we merken dat de kennis zeer beperkt is. Anderen informeren en overtuigen is de eerste stap in de goede richting. In ons magazine staat veel informatie over diverse duurzame oplossingen. Wanneer er vragen zijn, kan er altijd contact met ons opgenomen worden.”