Beplanting

Voor interieurbeplanting zakelijk richten wij ons met name op de levering van planten op basis van hydrocultuur en semi-hydrocultuur. Hierbij wordt de verzorging tot een minimum beperkt. Bij de keuze voor een plantensoort wordt er rekening gehouden met de standplaats (lichtinval, temperatuur, tocht). Daarnaast worden de beweegredenen van aanschaf nauwkeurig bekeken: wilt u door middel van beplanting een bijdrage leveren aan de gezondheid van het personeel of heeft de beplanting uitsluitend een esthetische waarde?

Hydrocultuur

Letterlijk betekent hydrocultuur: ‘watercultuur’. Dit is het kweken van planten in water. Deze planten halen alle voeding uit het water, waardoor belangrijke voedingsstoffen op een relatief eenvoudige, maar nauwkeurige wijze, worden toegediend. Deze planten ontwikkelen een ander soort wortels. Deze wortels zijn minder vertakt en hebben lange, fijne haarwortels die voldoende zuurstof en voeding uit het water kunnen opnemen.

Een aantal voordelen van hydrocultuur zijn:

  • Hydrokorrels kunnen water opnemen en geven deze geleidelijk af aan de plantwortels. De frequentie van de verzorging is enkel afhankelijk van het plantensoort en de standplaats
  • De hydrokorrels zijn minder vatbaar voor ongedierte, schimmels en bacteriën. Dat zorgt voor een gezonde plant met minder kans op plantziektes
  • Op langer termijn zijn planten op basis van hydrocultuur goedkoper. De planten zijn over het algemeen veel sterker en hebben daardoor een langere levensduur

 

Semi-hydrocultuur of Seramis

Semi-hydrocultuur is een beplantingssysteem waarbij hydrokorrels gecombineerd worden met grond. De beplanting wordt geplaatst op basis van een watergeefsysteem, maar de beplanting blijft wel in de grond staan. Door deze combinatie kunt u een keuze maken uit een ruimer assortiment beplanting en is het toch mogelijk om periodiek de juiste hoeveelheid water en voedingsstoffen toe te dienen.

Ook seramis kan worden gebruikt om een plant te voorzien van een watergeefsysteem. Seramis is een substraat dat gebakken wordt van een hoogwaardige klei gemengd met water. Dit mengsel ondergaat vervolgens een langdurig proces waarna rode korrels klei ontstaan. Seramis is zeer geschikt voor een aantal (met name tropische) planten.

Andere mogelijkheden

Naast hydrocultuur en semi-hydrocultuur of seramis kunt u kiezen uit een aantal andere mogelijkheden. Zo is het mogelijk de keuze te maken voor een ‘mummieplant’. Het bladmateriaal van mummieplanten wordt speciaal gekweekt en geselecteerd op kwaliteit. Vervolgens worden deze bladeren gemummificeerd met een milieuvriendelijke en afbreekbare vloeistof. Hierdoor heeft de plant geen onderhoud meer nodig, enkel afstoffen is voldoende. Echter, de keuze uit beplanting is niet heel groot en de positieve effecten (gezond groen) gaan deels verloren.

Omzetten bestaande planten

Wilt u investeren in beplanting (onderhoudsvriendelijker, schoner), maar uw huidige beplanting (ook) behouden? Het is mogelijk dat InGroen Projecten uw huidige beplanting omzet naar één van bovenstaande systemen. Wij vertellen u hier graag meer over!

Heeft u interesse? Maak dan een afspraak. Wij komen graag bij u langs om u te informeren over alle mogelijkheden van beplanting!

Ryanne Sietzema, Interieurbeplanting zakelijk

0527-205469

of mail naar ryanne@ingroen.nl