Gezond groen

Interieurbeplanting maakt een ruimte natuurlijker en sfeervol, maar wist u dat dit niet de enige voordelen zijn? Interieurbeplanting is niet alleen heel erg mooi, maar het draagt ook bij aan een goed en gezond binnenklimaat. Onderzoek heeft aangetoond dat werken in een omgeving met voldoende planten voordelig is voor het terugdringen van het ziekteverzuim, want:

  • Planten zuiveren de lucht
  • Laten schadelijke stoffen, zoals CO2, benzeen en stikstofdioxide, afnemen
  • Zorgen voor een optimale luchtvochtigheid
  • Vermindert de concentratie stof in de lucht
  • Houdt de temperatuur van de lucht laag

Eén grote plant per 12 m² bedrijfsruimte of één grote plant per twee medewerkers zorgt al voor vermindering van gezondheids- en vermoeidheidsklachten. Uit onderzoeksresultaten is gebleken dat medewerkers, door de aanwezigheid van beplanting, productiever worden, zich beduidend beter voelen, minder stress ervaren en een lagere bloeddruk hebben. Ook depressies en negatieve stemmingen nemen met maar liefst 58% (University of Technology Sydney) af in een groene werkomgeving.

.

Akoestiek

Planten worden al sinds lange tijd gebruikt voor het verminderen van lawaai dat afkomstig is van drukke wegen. Onlangs is uit onderzoek gebleken dat planten ook een bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van achtergrondlawaai in gebouwen. Planten kunnen achtergrondgeluid absorberen, afbuigen of weerkaatsen, waardoor een ruimte aangenamer wordt voor de in die ruimte aanwezige personen.